26 .SEPTEMBER: Bygningsverndagen
Velkommen til bygningsverndagen på Vøienvolden gård (Maridalsveien 120) fra 12.00 til 16.00! På Bygningsverndagen samler vi dyktige håndverkere,... Les mer
Utleie på Vøienvolden gård
Ønsker du å leie Vøienvolden til en feiring, jobbfest eller et seminar i historiske omgivelser? Vøienvolden gård egner seg godt til både små og... Les mer
prev
next
A+ A A-

Vern av nabolag engasjerer

Vern av nabolag engasjerer Foto: wiumlie.no

På Vålerenga går det no for seg ein heftig kamp for å verne «Hylla», eit lite nabolag som står i fare for å bli overkøyrt (bokstavleg talt) av BaneNOR. I Fortidsminneforeningen sitt brev om saka skreiv vi:

«Fortidsminneforeningen mener at denne gatestrekningen har stor verdi og at vernet som er nedfelt i reguleringsbestemmelsen må opprettholdes. Særlig er det viktig at de små trehusene vernes. Rekken med arbeiderboliger utgjør samlet sett et historisk nabolag».

Byrådet har til no dessverre støtta BaneNOR i denne saka, og dersom forslaget vert vedtatt vil det historiske nabolaget forsvinne. Vi tolkar det derfor som eit positivt teikn at behandlinga i saka vart utsett før helga. Vi håper politikarane bruker pausen til å tenke seg om før dei overkøyrer innbyggarane og historia!

 

Les mer HER

 

Har du spørsmål om rive-/ bygge-/ reguleringssaker? Ta kontakt med vernesaksansvarlig Mari Aas Finne (deltid), e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.